ISBN:

Muallif:Q.X.Majidov, R.A.Maxmudov, Q.Yu.Maxmudov, N.Q.Majidova.

Til:O'zbek

Yozuv:Lotin

Resurs turi:Darslik

Betlar soni:244

Adadi:521

Nashriyot: BUXORO

Nashr yili: 2020

Kitob tavsifi

Darslikda biokimyo va moyli xom-ashyolar tovarshunosligi hamda oziq-ovqat mahsulotlari texno-kimyoviy nazorat bo’yicha tushunchalar, o’simliklar xujayrasining anatomik tuzilishi va biokimyoviy funktsiyasi, oqsillarning umumiy xossalari, uglevodlar, yog’lar, lipidlar va yog’da eriydigan pigmentlar, mumlar, fosfatidlar, vitaminlar, fermentlarning umumiy xossalari, spirtli bijg’ish, fotosintez va moyli xom-ashyolar turlari, ularning morfologik tuzilishi, urug’larning sanoatda qo’llaniladigan.