ISBN:

Muallif:Isabayev I.B.

Til:O'zbek

Yozuv:Lotin

Resurs turi:Darslik

Betlar soni:286

Adadi:619

Nashriyot: ToshDTU

Nashr yili: 2019

Kitob tavsifi

Darslikda moyli xom ashyo turlari, moyli urug‘lar va mevalarning morfologik va anatomik tavsifi, tuzilishi va kimyoviy tarkibi, sifatiga quyiladigan talablar, lipidlar haqida asosiy tushunchalar, yog‘lar tarkibi bayon etilgan; yog‘larni ishlab chiqarish, qayta ishlash va saqlash jarayonlarida sodir bo‘ladigan kimyoviy o‘zgarishlar mohiyatini tushunish hamda texnologik jarayonlarning mexanizmini o‘rganish va ularni boshqarish uchun yog` kislotalarining va glitseridlarning amaliy ahamiyatga ega bo‘lgan fizik va kimyoviy xossalari, yog‘larning buzilishi, termik o‘zgrishlari, yog‘larning hamroh moddalari, ularning xususiyatlari va ahamiyati, yog‘larning tarkibi va sifatini tahlil qilish asoslari izohlangan.